Vepřové soté s rýží
Suroviny
- 500 g Brokolice
- 125 g Rýže loupaná
- 500 g Vepřová kýta
- 500 g Paprika červená
- 200 ml Kukuřice cukrová nakládaná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 0.125 l Vývar zeleninový
- 0.23 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 21 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 84.5 mg
- Draslík 1232.3 mg
- Vláknina 15989.2 mg
- Vitamín A 15989.2 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 276.6 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Kukuřici necháme na sítu okapat.
-
2
Propláchnutou rýži uvaříme v 1,5 l osolené vody.
-
3
Omyté maso nakrájíme na kousky a opečeme na oleji. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve, necháme na teplém místě.
-
4
Na výpek vložíme brokolici, zalijeme 1/8 l vody a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Přisypeme papriku, kukuřici, ještě 5 minut dusíme. Nakonec přilijeme vývar, přidáme rýži, maso a vše krátce povaříme.
-
5
Hotový pokrm okořeníme mletou paprikou.