Výborná pečená zelenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 350 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1051.7 mg
- Vláknina 23722.5 mg
- Vitamín A 23722.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 116.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vymažeme plech na pečení olivovým olejem. Rozehřejeme troubu na cca 160°C. Oloupeme cibuli a nakrájíme na širší kolečka, očistíme mrkev, když je větší, rozkrojíme ji. Vykrojíme vnitřek paprik, ty poté rozkrojíme. Větší brambory omyjeme a podélně rozkrojíme. Všechnu zeleninu naskládáme na plech, vložíme do trouby, potřeme zbytkem oleje a pečeme cca 30 minut. V mezičase oloupeme 1 hlavičku česneku, přidáme na plech a pečeme dalších 10 minut.