Krevety na jehlách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 11 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 118.1 mg
- Draslík 1147.1 mg
- Vláknina 21089.8 mg
- Vitamín A 21089.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 151.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety a rajčátka omyjeme, papriky očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotky očistíme a nakrájíme na čtvrtky.
-
2
Vždy 4 krevety napíchneme střídavě s šalotkami a kousky paprik na jehly. Špízy položíme na větší kusy alobalu, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
-
3
Ke každému špízu přidáme snítku tymiánu a rozmarýnu a zbylé šalotky a rajčátka. Alobal pevně zabalíme, vložíme na gril a za častého obracení grilujeme asi 15 minut.