Kuřecí stehna s barevnou rýží
Suroviny
- 100 g Kompot ananasový
- 200 g Rýže loupaná
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 500 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Jablka
- 1 ks Pórek
- 4 ks Kuřecí stehna
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 949 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 40 g
- Sodík 768 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 176 mg
- Draslík 768 mg
- Vláknina 9837.8 mg
- Vitamín A 9837.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.3 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Rozšleháme 4 lžíce oleje s 2 lžičkami kari koření, špetkou chilli koření, solí a pepřem. Směsí potřeme stehýnka a zprudka je opečeme na zbylém oleji. Potom maso zvolna dusíme asi 20 minut, vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
2
Rýži uvaříme ve vývaru. Omytý pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme na vypečeném tuku. Očištěná papriky a jablko nadrobno nakrájíme, přidáme k pórku a podusíme.
-
3
Ananas nakrájíme na kousky a spolu se smetanou a sherry přidáme k zelenině. Vše promícháme s rýží, ochutíme kari kořením, chilli kořením, solí a pepřem.
-
4
Stehýnka i rýži upravíme na talíře a ihned podáváme.