Špagety s parmskou šunkou
Suroviny
- 450 g Cibule
- 35 g Sýr Parmezán
- 500 g Špagety, Makarony
- 60 g Šunka parmská
- 200 g Mascarpone
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 25 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 67.6 mg
- Draslík 543.2 mg
- Vláknina 13069.8 mg
- Vitamín A 13069.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
V kastrole rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a pokapeme sherry. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 8 minut.
-
3
Potom vmícháme mascarpone, nastrouhaný parmezán a necháme rozpustit. Zvolna přiléváme vývar, necháme přejít varem a nakonec podle chuti přisolíme a opepříme.
-
4
Uvařené špagety smícháme s omáčkou, rozdělíme na talíře, na každou porci upravíme parmskou šunku a ozdobíme lístky bazalky.