Makaronový nákyp s paprikami
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Parmezán
- 400 g Špagety, Makarony
- 125 g Mozzarella
- 50 g Mandle plátky
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprika červená
- 3.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 32 g
- Sodík 875 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 172.9 mg
- Draslík 428.7 mg
- Vláknina 8870.3 mg
- Vitamín A 8870.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
-
2
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné papriky nakrájené na nudličky a dusíme 5 minut. Směs dobře osolíme a opepříme.
-
3
Uvařené makarony smícháme se zeleninou, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme plátky mandlí.
-
4
Větší část petrželky najemno nasekáme a smícháme s rozšlehanými vejci, mlékem a nastrouhaným sýrem. Nalijeme na makarony. Nakonec nákyp poklademe mozzarellou nakrájenou na kostičky a pokrm zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Ozdobíme zbylou petrželkou.