Makaronový nákyp s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 125 g Mozzarella
  • 50 g Mandle plátky
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika červená
  • 3.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 875 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 172.9 mg
  • Draslík 428.7 mg
  • Vláknina 8870.3 mg
  • Vitamín A 8870.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné papriky nakrájené na nudličky a dusíme 5 minut. Směs dobře osolíme a opepříme.

  • 3

    Uvařené makarony smícháme se zeleninou, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme plátky mandlí.

  • 4

    Větší část petrželky najemno nasekáme a smícháme s rozšlehanými vejci, mlékem a nastrouhaným sýrem. Nalijeme na makarony. Nakonec nákyp poklademe mozzarellou nakrájenou na kostičky a pokrm zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Ozdobíme zbylou petrželkou.

Komentáře k receptu