Tagliatelle s olivami a šunkou
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 80 g Olivy černé
- 150 g Šunka parmská
- 400 g Těstoviny Tagliatelle
- 70 g Oříšky piniové
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 18 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 433 mg
- Vláknina 11289 mg
- Vitamín A 11289 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, slijeme a necháme okapat.
-
2
V kastrole rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme šunku nakrájenou na proužky.
-
3
Omytá, spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, vypeckované olivy nakrájíme na tenké plátky. Většinu bazalkových lístků nakrájíme na proužky.
-
4
Rajčata, olivy, bazalku a piniové oříšky přidáme ke směsi cibule a šunky a vše dusíme 2 minuty. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme, upravíme s nudlemi na talíře a ozdobíme zbylými lístky bazalky.