Tagliatelle s olivami a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 80 g Olivy černé
  • 150 g Šunka parmská
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 70 g Oříšky piniové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 433 mg
  • Vláknina 11289 mg
  • Vitamín A 11289 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme šunku nakrájenou na proužky.

  • 3

    Omytá, spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, vypeckované olivy nakrájíme na tenké plátky. Většinu bazalkových lístků nakrájíme na proužky.

  • 4

    Rajčata, olivy, bazalku a piniové oříšky přidáme ke směsi cibule a šunky a vše dusíme 2 minuty. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme, upravíme s nudlemi na talíře a ozdobíme zbylými lístky bazalky.

Komentáře k receptu