Nudle s kaparovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Nudle široké
- 100 g Anglická slanina
- 400 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Tymián čerstvý
- 8 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Ocet Sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 893 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1085 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 238.9 mg
- Vláknina 6115.8 mg
- Vitamín A 6115.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem.
-
2
Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a osmažíme na lžíci másla dozlatova. Přidáme omyté, našikmo nakrájené cibulky a dusíme 1 minutu. Zalijeme octem a tekutinu necháme odpařit. Přilijeme vývar a zvolna svaříme na polovinu.
-
3
Zbylé máslo vmícháme ve vločkách do omáčky, přidáme nasekané kapary a otrhané lístky čerstvého tymiánu. Vše krátce prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Omáčku spolu s vařenými nudlemi upravíme na předehřáté talíře a podáváme.