Mrkvová rýže s tofu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rýže dušená
  • 400 g Mrkev kořen
  • 400 g Sýr sójový - Tofu
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 6 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 238 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 112.7 mg
  • Vláknina 15935 mg
  • Vitamín A 15935 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme sójovou omáčku a kari koření. Tofu nakrájíme na kostičky, vmícháme do omáčky a necháme krátce rozležet.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme nasekané feferonky a česnek. Přidáme tofu a za častého míchání chvíli opékáme. Nakonec přidáme vařenou rýži, mírně zahřejeme, vmícháme najemno nastrouhanou mrkev a vše chvíli dusíme.

  • 3

    Hotový pokrm osolíme a vmícháme na kolečka nakrájené jarní cibulky.

Komentáře k receptu