Omeleta s rýží a šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 383.6 mg
- Draslík 156.6 mg
- Vláknina 2176.2 mg
- Vitamín A 2176.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži vaříme ve 120 ml osolené vody, dokud se nevsákne všechna tekutina (asi 20 minut).
-
2
Vejce rozšleháme a vmícháme do nich uvařenou rýži, na kostičky nakrájenou šunku a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
-
3
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vlijeme připravená vejce a necháme ztuhnout. Obrátíme a omeletu upečeme po druhé straně.
-
4
Upečenou omeletu rozkrájíme na porce a podáváme s dílkem citronu.