Limetková rýže s kuřecím řízkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 500 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 360 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 977.9 mg
  • Vláknina 15275.2 mg
  • Vitamín A 15275.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek opečeme na másle. Přidáme propláchnutou rýži a vše krátce osmahneme. Poprášíme kari kořením a přilijeme vývar. Rýži vaříme asi 20 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina.

  • 2

    Omyté kuřecí řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji po každé straně 4 minuty.

  • 3

    Z poloviny omyté limetky ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájíme na plátky. Kůru a šťávu vmícháme do rýže a podle chuti přidáme sůl.

  • 4

    Opečené maso nakrájíme na šikmé plátky a upravíme na rýži. Ozdobíme plátky limetky a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu