Limetková rýže s kuřecím řízkem
Suroviny
- 200 g Rýže předvařená (parboiled)
- 500 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kari koření
- 3 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Limetka
- 1 ks Petržel - nať
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.26 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 360 g
- Sodík 844 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 977.9 mg
- Vláknina 15275.2 mg
- Vitamín A 15275.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek opečeme na másle. Přidáme propláchnutou rýži a vše krátce osmahneme. Poprášíme kari kořením a přilijeme vývar. Rýži vaříme asi 20 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina.
-
2
Omyté kuřecí řízky osolíme, opepříme a opečeme na oleji po každé straně 4 minuty.
-
3
Z poloviny omyté limetky ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájíme na plátky. Kůru a šťávu vmícháme do rýže a podle chuti přidáme sůl.
-
4
Opečené maso nakrájíme na šikmé plátky a upravíme na rýži. Ozdobíme plátky limetky a snítkou petrželky.