Rizoto s tykví na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1320 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 31.6 mg
- Draslík 713.5 mg
- Vláknina 10651.2 mg
- Vitamín A 10651.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 2 lžících rozehřátého másla necháme zesklovatět nasekanou cibuli a propláchnutou rýži. Přidáme dužinu z tykve nakrájenou na kostky, nasekaný česnek a opečeme dozlatova. Přilijeme víno, uvedeme do varu a chvíli povaříme.
-
2
Potom zvolna přiléváme vývar, dokud se nevsákne do rýže (asi 20 minut).
-
3
Do rizota vmícháme lžíci másla po vločkách, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Ihned podáváme.