Rizoto s tykví na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tykev
  • 250 g Rýže loupaná
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 125 ml Víno bílé
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1320 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 31.6 mg
  • Draslík 713.5 mg
  • Vláknina 10651.2 mg
  • Vitamín A 10651.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 2 lžících rozehřátého másla necháme zesklovatět nasekanou cibuli a propláchnutou rýži. Přidáme dužinu z tykve nakrájenou na kostky, nasekaný česnek a opečeme dozlatova. Přilijeme víno, uvedeme do varu a chvíli povaříme.

  • 2

    Potom zvolna přiléváme vývar, dokud se nevsákne do rýže (asi 20 minut).

  • 3

    Do rizota vmícháme lžíci másla po vločkách, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu