Treska v rýžovém obalu
Suroviny
- 125 g Rýže neloupaná (Natural)
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 75 g Sýr Ementál (Primátor)
- 500 ml Voda pitná
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Pórek
- 1 ks Petržel - nať
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 187 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 88.9 mg
- Draslík 352.7 mg
- Vláknina 12661.8 mg
- Vitamín A 12661.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme podle návodu. Filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Porce vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy.
-
2
Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka a mrkev nastrouháme. Zeleninu osmahneme na lžíci rozehřátého másla, vmícháme uvařenou rýži, nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Polovinou rýžové hmoty potřeme porce filé a zapečeme v troubě (asi 30 minut). Podáváme se zbylou rýží a každou porci ozdobíme snítkou petrželky.