Treska v rýžovém obalu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 75 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 187 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 88.9 mg
  • Draslík 352.7 mg
  • Vláknina 12661.8 mg
  • Vitamín A 12661.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme podle návodu. Filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Porce vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy.

  • 2

    Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka a mrkev nastrouháme. Zeleninu osmahneme na lžíci rozehřátého másla, vmícháme uvařenou rýži, nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Polovinou rýžové hmoty potřeme porce filé a zapečeme v troubě (asi 30 minut). Podáváme se zbylou rýží a každou porci ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu