Charlestonská rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 150 g Rajčata
  • 300 g Rýže loupaná
  • 700 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 4 ks Cibule
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 911 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 387.1 mg
  • Vláknina 9728.3 mg
  • Vitamín A 9728.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájenou na nudličky rozškvaříme, přidáme nasekanou cibuli, rýži a krátce osmahneme. Nakonec přidáme rajčatový protlak a za častého míchání osmahneme.

  • 2

    Rýži zalijeme 600 ml vroucího vývaru, okořeníme pepřem a tymiánem a zvolna vaříme.

  • 3

    Jarní cibulku nakrájenou na kolečka podusíme ve zbylém vývaru, přidáme omytá, nakrájená rajčata a 5 minut povaříme. Směs zamícháme do rýže a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu