Pomerančová rýže s krevetami a chřestem
Suroviny
- 250 g Rýže loupaná
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 250 ml Pomerančová šťáva
- 500 ml Voda pitná
- 1200 ml Chřest sterilovaný
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.8 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1115 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 70.4 mg
- Draslík 802.5 mg
- Vláknina 17744.2 mg
- Vitamín A 17744.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.8 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na 3 lžících másla. Svaříme 500 ml vody s pomerančovou šťávou i kůrou, se solí a tymiánem. Propláchnutou rýži vložíme na cibuli, zalijeme připravenou svařenou vodou, pod pokličkou vaříme 25 minut.
-
2
Chřest prohřejeme v nálevu, scedíme a necháme okapat.
-
3
Krevety omyjeme a po okapání je opékáme na každé straně asi 1 minutu na zbylém másle.
-
4
Uvařenou rýži osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Obložíme krevetami, chřestem a dílky citronu.