Pomerančová rýže s krevetami a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 250 ml Pomerančová šťáva
  • 500 ml Voda pitná
  • 1200 ml Chřest sterilovaný
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1115 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 70.4 mg
  • Draslík 802.5 mg
  • Vláknina 17744.2 mg
  • Vitamín A 17744.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.8 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na 3 lžících másla. Svaříme 500 ml vody s pomerančovou šťávou i kůrou, se solí a tymiánem. Propláchnutou rýži vložíme na cibuli, zalijeme připravenou svařenou vodou, pod pokličkou vaříme 25 minut.

  • 2

    Chřest prohřejeme v nálevu, scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Krevety omyjeme a po okapání je opékáme na každé straně asi 1 minutu na zbylém másle.

  • 4

    Uvařenou rýži osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Obložíme krevetami, chřestem a dílky citronu.

Komentáře k receptu