Rýžové krokety s dušenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 200 g Rýže dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.96 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 201.5 mg
  • Draslík 405.8 mg
  • Vláknina 4179.3 mg
  • Vitamín A 4179.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme, omyté cukety jemně nastrouháme. Přidáme nasekanou petrželku a vše smícháme.

  • 2

    Nivu rozmačkáme vidličkou, utřeme s tvarohem a vejci. Přimícháme vařenou rýži a připravenou cuketovou směs. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Ze vzniklé hmoty tvarujeme lžící noky, vkládáme je do 6 lžic rozehřátého oleje, lehce přimáčkneme, smažíme asi 3 minuty po obou stranách. Krokety vyjmeme, necháme na teplém místě.

  • 4

    Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme zrnka a dužinu pokrájíme na kostičky a podusíme 4 minuty na zbylém oleji. Nakonec přidáme nasekanou bazalku, sůl a pepř.

  • 5

    Krokety podáváme s podušenými rajčaty.

Komentáře k receptu