Rýžové krokety s dušenými rajčaty
Suroviny
- 80 g Sýr Niva (Rokfór)
- 100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 200 g Rýže dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 4 ks Rajčata
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.96 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 7 g
- Sodík 625 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 201.5 mg
- Draslík 405.8 mg
- Vláknina 4179.3 mg
- Vitamín A 4179.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme, omyté cukety jemně nastrouháme. Přidáme nasekanou petrželku a vše smícháme.
-
2
Nivu rozmačkáme vidličkou, utřeme s tvarohem a vejci. Přimícháme vařenou rýži a připravenou cuketovou směs. Vše dobře promícháme.
-
3
Ze vzniklé hmoty tvarujeme lžící noky, vkládáme je do 6 lžic rozehřátého oleje, lehce přimáčkneme, smažíme asi 3 minuty po obou stranách. Krokety vyjmeme, necháme na teplém místě.
-
4
Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme zrnka a dužinu pokrájíme na kostičky a podusíme 4 minuty na zbylém oleji. Nakonec přidáme nasekanou bazalku, sůl a pepř.
-
5
Krokety podáváme s podušenými rajčaty.