Hráškové rizoto s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 157 g
- Sodík 869 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 17.7 mg
- Draslík 543 mg
- Vláknina 14954.8 mg
- Vitamín A 14954.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a vše krátce osmahneme.
-
2
Potom vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme vínem a zvolna přiléváme ohřátý vývar. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme lístky meduňky.