Pečené papriky s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 100 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 160.2 mg
  • Vláknina 4419.8 mg
  • Vitamín A 4419.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme očištěné, na kousky nakrájené papriky, nahrubo nasekanou cibuli a vše za stálého míchání zvolna opékáme asi 4 minuty. Potom přidáme česnek, pokrájený na plátky, lístky tymiánu a krátce osmahneme.

  • 2

    K paprikám přidáme ovčí sýr, rozdělený na větší kousky, vypeckované olivy a krátce prohřejeme, až se sýr začne tavit. Nakonec pokrm osolíme a opepříme.

  • 3

    Podáváme s bagetou nebo jiným bílým pečivem.

Komentáře k receptu