Mrkvová polévka s krůtím masem
Suroviny
- 250 g Krůtí prsa
- 500 g Mrkev kořen
- 800 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.17 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 297 g
- Sodík 1184 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 44.4 mg
- Draslík 618.7 mg
- Vláknina 16035.2 mg
- Vitamín A 16035.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa omyjeme, vetřeme do nich sůl a pepř, zprudka je opečeme na lžíci oleje. Zmírníme příkon tepla, maso zvolna opékáme ještě 10 minut. Opečené maso nakrájíme na nudličky a necháme na teplém místě. Výpek zředíme vývarem a dáme stranou.
-
2
Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Omytá jablka nakrájíme na kostky.
-
3
Cibuli s česnekem necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme mrkev, jablka, zalijeme vývarem a vaříme 10 minut. Potom vše rozmixujeme, smícháme se zbylým vývarem a výpekem. Polévku osolíme, opepříme a ochutíme worcesterem.
-
4
Podáváme s nudličkami masa a nasekanou petrželkou.