Zapečená polenta s cuketami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 225 g Kukuřičná krupice T 600
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1286 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 43.9 mg
  • Draslík 642.1 mg
  • Vláknina 11824.8 mg
  • Vitamín A 11824.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninový vývar uvedeme do varu, osolíme, opepříme a vmícháme kukuřičnou krupici. Vaříme asi 20 minut na velmi mírném ohni. Kaši poté natřeme na plech a necháme vychladnout.

  • 2

    Omyté cukety nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, opečeme je na rozehřátém oleji (3 minuty), osolíme a opepříme.

  • 3

    Z polenty vypícháme vykrajovátkem kolečka. Plátky cuket i kolečka polenty navrstvíme do vymazané zapékací mísy, obložíme vločkami másla a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch posypeme otrhanými lístky ze snítky rozmarýnu.

  • 4

    Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut a ihned podáváme.

Komentáře k receptu