Okoun s kořeněnou bramborovou kůrkou
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 160 g Okoun - filety
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Tymián sušený
- 4 ks Brambory
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Limetka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.6 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 31 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 131.5 mg
- Draslík 665.8 mg
- Vláknina 6541.3 mg
- Vitamín A 6541.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce okouna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky. Žloutek vmícháme do osolené a opepřené mouky, přidáme tymián, přimícháme k bramborám.
-
2
Porce ryby obložíme polovinou bramborové směsi a opečeme na oleji do zlatova, obložíme zbylými bramborami, obrátíme, opečeme.
-
3
Na jemno pokrájenou šalotku necháme na másle zesklovatět, přilijeme limetkovou šťávu a opepříme.
-
4
Opečené porce okouna rozdělíme na talíře se šalotkovou omáčkou a ozdobíme plátky limetky.
-
5
Podáváme s listovým špenátem.