Vepřové kotlety s bylinkovou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 350 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.94 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 98.7 mg
  • Draslík 786 mg
  • Vláknina 1476 mg
  • Vitamín A 1476 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou nasekanou cibuli necháme zesklovatět na másle, poprášíme moukou a osmahneme. Za stálého míchání přiléváme pomalu vývar, zvolna vaříme asi 10 minut. Do omáčky vmícháme nasekané bylinky a zakysanou smetanu, vše rozmixujeme. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a špetkou muškátu.

  • 2

    Omyté kotlety osušíme, vetřeme do nich sůl, pepř a kmín. Kotlety opečeme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách.

  • 3

    Podáváme s bylinkovou omáčkou, s čerstvou zeleninou a s chlebem.

Komentáře k receptu