Vepřové kotlety s bylinkovou smetanou
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
- 350 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.94 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 98.7 mg
- Draslík 786 mg
- Vláknina 1476 mg
- Vitamín A 1476 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou nasekanou cibuli necháme zesklovatět na másle, poprášíme moukou a osmahneme. Za stálého míchání přiléváme pomalu vývar, zvolna vaříme asi 10 minut. Do omáčky vmícháme nasekané bylinky a zakysanou smetanu, vše rozmixujeme. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a špetkou muškátu.
-
2
Omyté kotlety osušíme, vetřeme do nich sůl, pepř a kmín. Kotlety opečeme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách.
-
3
Podáváme s bylinkovou omáčkou, s čerstvou zeleninou a s chlebem.