Fazolový salát s feferonkou
Suroviny
- 400 g Fazole červené sterilované
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 400 g Cizrna
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 13 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1656.1 mg
- Vláknina 56409.8 mg
- Vitamín A 56409.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole a cizrnu propláchneme a necháme v sítu okapat. Feferonku zbavenou peciček nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli a česnek nadrobno pokrájíme a petrželku nasekáme. Vše promícháme.
-
2
Smícháme sůl, pepř, ocet, citronovou šťávu a zvolna zašleháme olivový olej. Salát promícháme se zálivkou a necháme rozležet asi 1 hodinu.
-
3
Hotový salát ozdobíme snítkou petrželky.