Bramborový salát s rukolou a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 20 g Rukola
  • 100 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Bazalka
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1072.7 mg
  • Vláknina 17854.8 mg
  • Vitamín A 17854.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Smícháme sůl, pepř, citronovou kůru, citronovou šťávu a olej. Zálivkou přelijeme brambory, vmícháme na nudličky pokrájenou bazalku, přiklopíme a necháme stát asi 60 minut.

  • 3

    Rukolu omyjeme a necháme okapat. Omytá rajčata rozkrájíme na dílky.

  • 4

    Bramborový salát podle chuti přisolíme a opepříme, rozdělíme na talíře a posypeme rukolou, rajčaty, olivami a ozdobíme zbylými lístky bazalky.

Komentáře k receptu