Bramborový salát s rukolou a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1072.7 mg
- Vláknina 17854.8 mg
- Vitamín A 17854.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Smícháme sůl, pepř, citronovou kůru, citronovou šťávu a olej. Zálivkou přelijeme brambory, vmícháme na nudličky pokrájenou bazalku, přiklopíme a necháme stát asi 60 minut.
-
3
Rukolu omyjeme a necháme okapat. Omytá rajčata rozkrájíme na dílky.
-
4
Bramborový salát podle chuti přisolíme a opepříme, rozdělíme na talíře a posypeme rukolou, rajčaty, olivami a ozdobíme zbylými lístky bazalky.