Kuře s pestrou zeleninou
Suroviny
- 500 g Cibulka jarní
- 500 g Brambory
- 200 g Mrkev kořen
- 2.4 g Máslo čerstvé
- 1000 g Kuře
- 125 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 154 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 188.2 mg
- Draslík 1334.9 mg
- Vláknina 16331.2 mg
- Vitamín A 16331.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře naporcujeme, osolíme opepříme a poprášíme moukou.
-
2
V kastrole rozehřejeme máslo, porce na něm opečeme do zlatova a vyjmeme.
-
3
Ve výpeku zkaramelizujeme cukr. Přidáme oloupané, na kousky nakrájené brambory, na plátky pokrájenou mrkev, rozkrájené cibulky a za častého míchání dusíme 10 minut. Směs vložíme do zapékací mísy, navrch položíme porce kuřete a zalijeme vývarem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
-
4
Nakonec pokrm posypeme nasekanými bylinkami a podáváme v zapékací míse.