Čokoládový dezert se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 47 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 282 mg
- Draslík 364.7 mg
- Vláknina 5816.9 mg
- Vitamín A 5816.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky nakrájíme na kousky a marinujeme ve víně asi 20 minut. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni.
-
2
Vejce se žloutky ušleháme ve vodní lázni do pěny, vmícháme čokoládu a rozpuštěnou želatinu. Do vychladlého krému vmícháme koňak a do polotuha ušlehanou smetanu. Nakonec přidáme několik švestek, nasekaných na jemno, zamícháme.
-
3
Krémem naplníme formičky vypláchnuté studenou vodou a dáme chladit na 4 hodiny.
-
4
Potom formičky krátce vložíme do horké vody, krém vyklopíme na talířky. Každou porci ozdobíme švestkami, vínem a snítkou máty.