Čokoládový dezert se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Švestky sušené
  • 200 g Čokoláda mléčná
  • 200 ml Víno bílé
  • 600 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Želatina bílá plátky
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Máta
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 282 mg
  • Draslík 364.7 mg
  • Vláknina 5816.9 mg
  • Vitamín A 5816.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky nakrájíme na kousky a marinujeme ve víně asi 20 minut. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni.

  • 2

    Vejce se žloutky ušleháme ve vodní lázni do pěny, vmícháme čokoládu a rozpuštěnou želatinu. Do vychladlého krému vmícháme koňak a do polotuha ušlehanou smetanu. Nakonec přidáme několik švestek, nasekaných na jemno, zamícháme.

  • 3

    Krémem naplníme formičky vypláchnuté studenou vodou a dáme chladit na 4 hodiny.

  • 4

    Potom formičky krátce vložíme do horké vody, krém vyklopíme na talířky. Každou porci ozdobíme švestkami, vínem a snítkou máty.

Komentáře k receptu