Knedlíčky se špenátem a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 150 g Sýr Ricotta
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.04 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 743 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 251.5 mg
  • Draslík 337.2 mg
  • Vláknina 8770.1 mg
  • Vitamín A 8770.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmrazený špenát promícháme s ricottou, vejci a žloutkem. Přidáme 50 g nastrouhaného sýra, mouku a vypracujeme hladké těsto. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

  • 2

    Z těsta vykrajujeme malé nočky, vložíme je do hrnce s vařící osolenou vodou a zvolna uvaříme.

  • 3

    Knedlíčky vyjmeme z vody a necháme okapat. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem. Pokrm zapékáme asi 5 minut.

Komentáře k receptu