Knedlíčky se špenátem a ricottou
Suroviny
- 300 g Špenátový protlak mražený
- 150 g Sýr Ricotta
- 100 g Sýr Parmezán
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.04 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 18 g
- Sodík 743 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 251.5 mg
- Draslík 337.2 mg
- Vláknina 8770.1 mg
- Vitamín A 8770.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmrazený špenát promícháme s ricottou, vejci a žloutkem. Přidáme 50 g nastrouhaného sýra, mouku a vypracujeme hladké těsto. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
-
2
Z těsta vykrajujeme malé nočky, vložíme je do hrnce s vařící osolenou vodou a zvolna uvaříme.
-
3
Knedlíčky vyjmeme z vody a necháme okapat. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem. Pokrm zapékáme asi 5 minut.