Krém zabaione s mandlovým likérem
Suroviny
- 250 g Mandle mleté
- 40 g Cukr krupice
- 220 g Cukr moučkový
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Tresť mandlová
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 43 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 370.2 mg
- Draslík 607.2 mg
- Vláknina 9377 mg
- Vitamín A 9377 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 15.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme mleté mandle, mandlové aroma a 200 g moučkového cukru.
-
2
Hmotou naplníme cukrářský sáček, na plech stříkáme malé kopečky. Poprášíme je zbylým cukrem, pečeme asi 30 minut při 200 stupních Celsia.
-
3
Žloutky s cukrem utřeme do krému, přilime víno a přidáme citronovou kůru. Šleháme v horké vodní lázni. Krém ochutíme citronovou šťávou a skořicí.
-
4
Na talířky upravíme upečené kopečky, přelijeme je krémem a amarettem.