Krém zabaione s mandlovým likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mandle mleté
  • 40 g Cukr krupice
  • 220 g Cukr moučkový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Tresť mandlová
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 607.2 mg
  • Vláknina 9377 mg
  • Vitamín A 9377 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 15.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme mleté mandle, mandlové aroma a 200 g moučkového cukru.

  • 2

    Hmotou naplníme cukrářský sáček, na plech stříkáme malé kopečky. Poprášíme je zbylým cukrem, pečeme asi 30 minut při 200 stupních Celsia.

  • 3

    Žloutky s cukrem utřeme do krému, přilime víno a přidáme citronovou kůru. Šleháme v horké vodní lázni. Krém ochutíme citronovou šťávou a skořicí.

  • 4

    Na talířky upravíme upečené kopečky, přelijeme je krémem a amarettem.

Komentáře k receptu