Vepřová panenka ve vinné omáčce
Suroviny
- 500 g Vepřová panenka
- 50 g Sýr krémový
- 125 g Anglická slanina
- 125 ml Víno bílé
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Jíška instantní
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 53 g
- Sodík 848 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 171.6 mg
- Draslík 805.3 mg
- Vláknina 939.4 mg
- Vitamín A 939.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a podélně v něm vyřízneme kapsu. Do masa vetřeme sůl a pepř. Kapsy naplníme nasekanými bylinkami, smíchanými se sýrem a strouhankou. Panenku obalíme slaninou, ovážeme nití, opečeme ze všech stran na oleji. Potom maso pečeme ještě 20 minut v troubě, vyjmeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Výpek zředíme vínem, chvíli povaříme a zahustíme jíškou. Osolíme, opepříme a osladíme.
-
3
Omyté cukety nastrouháme, smícháme s vejcem a moukou a na oleji z nich usmažíme placičky.
-
4
Nas talíře upravíme panenku s vinnou omáčkou a placičkami.