Zapečená brokolice se šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 46 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 245.1 mg
- Draslík 424.3 mg
- Vláknina 6566.4 mg
- Vitamín A 6566.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Vyjmeme a necháme okapat.
-
2
Žloutky a bílé víno umícháme ve vodní lázni a za stálého míchání postupně přiléváme rozpuštěné máslo. Přidáme šafrán, sůl, pepř, worcester a citronovou šťávu.
-
3
Vychladlou brokolici rozdělíme do 4 zapékacích misek, přelijeme šafránovou omáčkou a zapečeme v silně vyhřáté troubě asi 2 minuty.