Zapečená brokolice se šafránem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Šafrán
  • 0.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 245.1 mg
  • Draslík 424.3 mg
  • Vláknina 6566.4 mg
  • Vitamín A 6566.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do malého množství vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Žloutky a bílé víno umícháme ve vodní lázni a za stálého míchání postupně přiléváme rozpuštěné máslo. Přidáme šafrán, sůl, pepř, worcester a citronovou šťávu.

  • 3

    Vychladlou brokolici rozdělíme do 4 zapékacích misek, přelijeme šafránovou omáčkou a zapečeme v silně vyhřáté troubě asi 2 minuty.

Komentáře k receptu