Zapečené filé na špenátě
Suroviny
- 800 g Okoun - filety
- 250 g Mozzarella
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 0.2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 21 g
- Sodík 983 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 56.7 mg
- Draslík 1105 mg
- Vláknina 12434.8 mg
- Vitamín A 12434.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát omyjeme a necháme okapat. Oloupané cibule nakrájíme na plátky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme špenát, sůl, pepř a pod pokličkou dusíme asi 6 minut.
-
2
Omyté filé z okouna rozkrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme maso asi 8 minut uležet.
-
3
Rajčata i citron omyjeme a spolu s Mozzarellou pokrájíme na plátky.
-
4
Špenát scedíme a po okapání vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Filé i zbylé suroviny rozložíme na špenát a posypeme čerstvým tymiánem. Pokrm zapékáme v předehřáté troubě při 225 stupních Celsia asi 5 minut.