Brokolicové ragú s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Karotka
  • 750 g Brokolice
  • 600 g Brambory
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.07 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 911 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 32.3 mg
  • Draslík 2225.9 mg
  • Vláknina 25729.7 mg
  • Vitamín A 25729.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 192.3 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar přivedeme k varu, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, očištěnou mrkev a vaříme 15 - 20 minut. Asi 5 minut před koncem varu přisypeme omytou, na růžičky rozebranou brokolici. Zeleninu vyjmeme z vývaru a udržujeme teplou.

  • 2

    Orestujeme sezamová semínka. Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm mouku, zalijeme ji vodou a přimícháme do vývaru. Krátce povaříme, osolíme a opepříme. Hořčici rozkvedláme ve smetaně a přilijeme k vývaru.

  • 3

    Teplou zeleninu upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme sezamovými semínky a nasekanou řeřichou.

Komentáře k receptu