Brokolicové ragú s mrkví
Suroviny
- 500 g Karotka
- 750 g Brokolice
- 600 g Brambory
- 200 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 0.5 l Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Hořčice kremžská
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Řeřicha
- 2 polévková lžíce Sezam - semena
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.07 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 19 g
- Sodík 911 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 32.3 mg
- Draslík 2225.9 mg
- Vláknina 25729.7 mg
- Vitamín A 25729.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 192.3 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar přivedeme k varu, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, očištěnou mrkev a vaříme 15 - 20 minut. Asi 5 minut před koncem varu přisypeme omytou, na růžičky rozebranou brokolici. Zeleninu vyjmeme z vývaru a udržujeme teplou.
-
2
Orestujeme sezamová semínka. Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm mouku, zalijeme ji vodou a přimícháme do vývaru. Krátce povaříme, osolíme a opepříme. Hořčici rozkvedláme ve smetaně a přilijeme k vývaru.
-
3
Teplou zeleninu upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme sezamovými semínky a nasekanou řeřichou.