Nudle ve vinné omáčce s chřestem a lososem
Suroviny
- 250 g Chřest bílý
- 100 g Losos uzený
- 250 g Žampiony čerstvé
- 400 g Nudle široké
- 5.6 g Máslo čerstvé
- 100 ml Víno bílé
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Jíška instantní
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 26 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 179.7 mg
- Draslík 601.5 mg
- Vláknina 5966.8 mg
- Vitamín A 5966.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný, na kousky nakrájený chřest povaříme asi 15 minut v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. V téže vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a udržujeme teplé.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm očištěné, rozpůlené žampiony. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Na zbylém másle podusíme na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme vínem, 150 ml vody a povaříme. Přidáme smetanu, jíšku, rozšleháme, vmícháme žloutek a odstavíme s plotny.
-
3
Přisypeme povařený chřest, žampiony, na proužky krájeného lososa a prohřejeme. Pokrm dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, promícháme s nudlemi a posypeme lístky kerblíku.