Špagety sypané česnekem
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 50 g Sýr Parmezán
- 400 g Špagety, Makarony
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 stroužek Česnek
- 0.375 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 39 g
- Sodík 854 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 441.5 mg
- Vláknina 8484 mg
- Vitamín A 8484 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Slaninu krájíme na proužky, osmahneme na oleji, přidáme česnek a opékáme 5 minut. Slaninu i česnek vyjmeme z pánve, necháme na teplém místě.
-
2
Do výpeku přisypeme mouku, zalijeme vývarem, smetanou, rozšleháme a povaříme asi 8 minut. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
-
3
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, promícháme s omáčkou a upravíme na mísu. Pokrm posypeme česnekem, slaninou, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.