Tvarohové placičky s fenyklem
Suroviny
- 200 g Tvaroh jemný
- 350 g Fenykl sladký - hlíza
- 75 g Pšeničná krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bazalka
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Strouhanka
- 1.5 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 0.29 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 20 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 615 mg
- Vláknina 7359.7 mg
- Vitamín A 7359.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a vmícháme olivový olej.
-
2
Tvaroh rozmícháme s vejcem, solí a krupicí. Těsto necháme 30 minut stát.
-
3
Z omytého fenyklu odřízneme nať, bulvu rozkrájíme na dílky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vyjmeme, po okapání vložíme do zapékací mísy. Posypeme strouhankou, nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
-
4
V pánvi na oleji usmažíme z připraveného těsta placičky po každé straně asi 5 minut. Podáváme je s pečeným fenyklem a rajčatovým salátem.