Tvarohové placičky s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tvaroh jemný
  • 350 g Fenykl sladký - hlíza
  • 75 g Pšeničná krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bazalka
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Strouhanka
  • 1.5 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 0.29 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 615 mg
  • Vláknina 7359.7 mg
  • Vitamín A 7359.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a vmícháme olivový olej.

  • 2

    Tvaroh rozmícháme s vejcem, solí a krupicí. Těsto necháme 30 minut stát.

  • 3

    Z omytého fenyklu odřízneme nať, bulvu rozkrájíme na dílky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vyjmeme, po okapání vložíme do zapékací mísy. Posypeme strouhankou, nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    V pánvi na oleji usmažíme z připraveného těsta placičky po každé straně asi 5 minut. Podáváme je s pečeným fenyklem a rajčatovým salátem.

Komentáře k receptu