Zapékané medailonky s pórkem a rajčaty
Suroviny
- 750 g Pórek
- 500 g Vepřová panenka
- 125 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.23 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 736 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 129.2 mg
- Draslík 1348.1 mg
- Vláknina 9176 mg
- Vitamín A 9176 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozehřejeme máslo a za častého míchání na něm opečeme na kolečka pokrájený pórek. Přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a ještě chvíli podusíme.
-
2
Omyté maso krájíme silnější na plátky a ovineme je nití. Medailonky opékáme v pánvi na rozehřátém másle s olejem po každé straně asi 3 minuty. Osolíme je, opepříme a vyjmeme.
-
3
Nasekanou petrželku smícháme s citronovou kůrou, strouhankou a vejcem, směs rozdělíme na medailonky, krátce grilujeme. Nit odstraníme.
-
4
Pórek s rajčaty ochutíme hořčicí a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme.
-
5
Maso i zeleninu rozdělíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky.