Vepřové ragú s paprikami a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 8 g
- Sodík 846 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 62.6 mg
- Draslík 974.5 mg
- Vláknina 9616.3 mg
- Vitamín A 9616.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky (zbavené semen) nakrájíme na nudličky, červenou cibuli oloupeme a pokrájíme na dílky, česnek nasekáme.
-
2
Omyté maso rozkrájíme na širší nudličky a opečeme za všech stran na pánvi na olivovém oleji. Osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
-
3
Do pánve vlijeme zbylý olej, opečeme na něm česnek a cibuli, přidáme nudličky paprik a za stálého míchání vše osmahneme doměkka. Vmícháme nasekané bylinky, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Podusíme asi 5 minut, vložíme maso, krátce prohřejeme.
-
4
Ragú rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky šalvěje.
-
5
Podáváme s rýží, pohankou nebo kuskusem.