Vepřové ragú s paprikami a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová panenka
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.94 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 846 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 62.6 mg
  • Draslík 974.5 mg
  • Vláknina 9616.3 mg
  • Vitamín A 9616.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky (zbavené semen) nakrájíme na nudličky, červenou cibuli oloupeme a pokrájíme na dílky, česnek nasekáme.

  • 2

    Omyté maso rozkrájíme na širší nudličky a opečeme za všech stran na pánvi na olivovém oleji. Osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Do pánve vlijeme zbylý olej, opečeme na něm česnek a cibuli, přidáme nudličky paprik a za stálého míchání vše osmahneme doměkka. Vmícháme nasekané bylinky, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Podusíme asi 5 minut, vložíme maso, krátce prohřejeme.

  • 4

    Ragú rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky šalvěje.

  • 5

    Podáváme s rýží, pohankou nebo kuskusem.

Komentáře k receptu