Přírodní vepřový řízek na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 250 g Nudle široké
  • 600 g Vepřová kýta
  • 20 ml Olej olivový
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Pórek
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.25 šálek Šalvěj čerstvá
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Koření grilovací
  • 3 polévková lžíce Mascarpone
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 966 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 118.7 mg
  • Draslík 1088.2 mg
  • Vláknina 18335 mg
  • Vitamín A 18335 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Široké nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme je (75 ml vody odložíme) a necháme okapat. Odloženou vodu z nudlí smícháme s krémovým sýrem a promícháme s vařenými nudlemi.

  • 2

    Rajčata, pórek a hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme polovinu rostlinného oleje a opečeme na něm hlívu a pórek. Omyté cukety nakrájíme na plátky a vše smícháme s rajčaty a nudlemi. Osolíme, opepříme a okyselíme lžící citronové šťávy.

  • 3

    Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, obalíme je ve směsi grilovacího koření, potřeme olivovým olejem a necháme odležet.

  • 4

    Na každý řízek připíchneme šalvějový lístek a maso opékáme na zbylém oleji asi 3 minuty. Výpek zředíme vínem a 2 lžícemi citronové šťávy.

  • 5

    Řízky podáváme s nudlovým salátem, ozdobené dílkem citronu a čerstvou šalvějí.

Komentáře k receptu