Omeleta se zeleninou a fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 491.2 mg
- Draslík 521.4 mg
- Vláknina 7068 mg
- Vitamín A 7068 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky, omyté a očištěné fazolky rozkrojíme na poloviny, omytou brokolici rozebereme na růžičky. Stonky oloupeme a pokrájíme na kolečka.
-
2
Brokolici a fazolky každé zvlášť povaříme v osolené vodě asi 4 minuty, vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej i máslo, přilijeme rozšlehaná, osolená a opepřená vejce a poklademe na ně brokolici, fazolky a papriky. Na mírném ohni omeletu opékáme 10 - 12 minut.
-
4
Nakonec pokrm posypeme čerstvou řeřichou a ihned podáváme.