Omeleta se zeleninou a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.04 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 491.2 mg
  • Draslík 521.4 mg
  • Vláknina 7068 mg
  • Vitamín A 7068 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky, omyté a očištěné fazolky rozkrojíme na poloviny, omytou brokolici rozebereme na růžičky. Stonky oloupeme a pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Brokolici a fazolky každé zvlášť povaříme v osolené vodě asi 4 minuty, vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej i máslo, přilijeme rozšlehaná, osolená a opepřená vejce a poklademe na ně brokolici, fazolky a papriky. Na mírném ohni omeletu opékáme 10 - 12 minut.

  • 4

    Nakonec pokrm posypeme čerstvou řeřichou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu