Rizoto s paprikami a vepřovou panenkou
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 300 g Rýže loupaná
- 500 g Vepřová panenka
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.47 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 16 g
- Sodík 714 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 78.3 mg
- Draslík 878.8 mg
- Vláknina 6303.3 mg
- Vitamín A 6303.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v 600 ml osolené vody. Očištěné papriky zbavené semen nakrájíme na kousky. Plátky slaniny podélně rozpůlíme. Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na medailonky.
-
2
V pánvi na rozehřátém oleji opečeme slaninu a vyjmeme ji. Na výpeku opečeme připravené medailonky po obou stranách asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a vyjmeme. Do tuku vložíme na plátky nakrájenou cibuli, papriky a opékáme asi 7 minut. Přidáme vařenou rýži, osmahneme. Vše osolíme a opepříme.
-
3
Medailonky i slaninu vrátíme do pánve, promícháme a prohřejeme.
-
4
Nasekanou petrželku smícháme s citronovou kůrou a směsí posypeme hotové rizoto.