Slávky s bílým vínem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1923 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 1385 mg
- Vláknina 17221.2 mg
- Vitamín A 17221.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, a poté přidáme nakrájený česnek. Vložíme spařená a oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky, sůl, pepř a chilli papričky. Zalijeme 2 dl vody a vínem, přidáme nasekaný svazek petrželky, rajčatový protlak, bobkový list a podusíme cca 10 minut.
-
2
Potom přidáme slávky. V průběhu vaření hrnec 2x protřepeme. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Slávky, které se neotevřely, vyhodíme.