Slávky s bílým vínem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Sůl
  • 70 g Petržel - nať
  • 250 g Rajčata
  • 600 g Mušle slávky
  • 115 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Chilli paprička sušená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.7 l Víno bílé
  • 0.03 l Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1923 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 1385 mg
  • Vláknina 17221.2 mg
  • Vitamín A 17221.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, a poté přidáme nakrájený česnek. Vložíme spařená a oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky, sůl, pepř a chilli papričky. Zalijeme 2 dl vody a vínem, přidáme nasekaný svazek petrželky, rajčatový protlak, bobkový list a podusíme cca 10 minut.

  • 2

    Potom přidáme slávky. V průběhu vaření hrnec 2x protřepeme. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Slávky, které se neotevřely, vyhodíme.

Komentáře k receptu