Opečené brambory a okurkami a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 500 g Okurka salátová
  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 200 g Olivy nakládané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.24 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 996 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 654.1 mg
  • Vláknina 9938.4 mg
  • Vitamín A 9938.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme, zbavíme semen a rozkrájíme na plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm brambory a prolisovaný česnek. Přidáme okurky, nasekané feferonky a olivy. Vše zvolna opékáme asi 5 minut.

  • 3

    Omytý kopr nasekáme, snítku ponecháme na ozdobu. Kopr a sýr nakrájený na kostky přidáme k bramborám se zeleninou, dusíme pod poklicí asi 2 minuty. Nakonec pokrm osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou kopru.

Komentáře k receptu