Rajčatový koláč s cuketou
Suroviny
- 10 g Droždí
- 500 g Rajčata
- 500 g Cuketa
- 100 g Zakysaná smetana
- 2.8 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Majoránka
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 6 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 61.7 mg
- Draslík 307.1 mg
- Vláknina 3955.1 mg
- Vitamín A 3955.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku vsypeme do mísy, droždí rozmícháme ve 150 ml vlažného mléka, necháme vykynout a vmícháme do mouky. Přidáme máslo, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout přikryté utěrkou asi 30 minut.
-
2
Těsto rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Vytvarujeme okraj a těsto propícháme vidličkou. Necháme je kynout ještě 15 minut.
-
3
Omytá rajčata i cukety nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Smícháme vejce, zakysanou smetanu a nasekané bylinky. Směsí koláč přelijeme a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 40 minut do zlatova.