Rajčatový koláč s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Droždí
  • 500 g Rajčata
  • 500 g Cuketa
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 2.8 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 307.1 mg
  • Vláknina 3955.1 mg
  • Vitamín A 3955.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku vsypeme do mísy, droždí rozmícháme ve 150 ml vlažného mléka, necháme vykynout a vmícháme do mouky. Přidáme máslo, špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout přikryté utěrkou asi 30 minut.

  • 2

    Těsto rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Vytvarujeme okraj a těsto propícháme vidličkou. Necháme je kynout ještě 15 minut.

  • 3

    Omytá rajčata i cukety nakrájíme na plátky a rozložíme na těsto. Osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Smícháme vejce, zakysanou smetanu a nasekané bylinky. Směsí koláč přelijeme a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 40 minut do zlatova.

Komentáře k receptu