Filé s olivami a zeleninou
Suroviny
- 250 g Pórek
- 200 g Cuketa
- 450 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 ks Bazalka
- 1 hrst Olivy černé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 3 g
- Sodík 447 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 517.8 mg
- Vláknina 7434.8 mg
- Vitamín A 7434.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole rozehřejeme olej, opečeme na něm kolečka pórku a nasekaný česnek. Přidáme omyté, na kostky nakrájené cukety a očištěné, na kostičky rozkrájené papriky. Osolíme, opepříme a opékáme asi 5 minut. Přidáme rajčata a dusíme ještě 10 minut.
-
2
Filé omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Přidáme je k zelenině a dusíme 3 minuty. Vmícháme olivy a podle chuti přisolíme.
-
3
Pokrm podáváme ozdobený bazalkou.