Mangoldové závitky
Suroviny
- 300 g Hovězí maso mleté
- 150 ml Vývar slepičí
- 150 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Mangold
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 0.13 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 128.1 mg
- Draslík 524.7 mg
- Vláknina 2564 mg
- Vitamín A 2564 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné listy mangoldu, které jsme zbavili žeber, povaříme v osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a položíme na utěrku.
-
2
Šalotku nadrobno nakrájíme a spolu s částí nasekaného koriandru, citronovou kůrou, šťávou a vejcem vmícháme do mletého masa. Osolíme, opepříme a okořeníme karí.
-
3
Náplň rozdělíme na mangoldové listy a svineme je. Závitky opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, vínem a dusíme 15 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě 5 minut.
-
4
Hotový pokrm ozdobíme zbylým koriandrem.