Čekankové puky v šunce
Suroviny
- 30 g Ořechy lískové
- 250 g Mozzarella
- 150 g Šunka dušená
- 100 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar zeleninový
- 50 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Čekanka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 33 g
- Sodík 859 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 75.7 mg
- Draslík 298.7 mg
- Vláknina 5502.8 mg
- Vitamín A 5502.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté čekankové puky rozpůlíme a odstraníme košťál. Lískové oříšky nasekáme, nasucho opražíme. Bazalku omyjeme, lístky otrháme, rozmixujeme spolu s oříšky a olejem. Vzniklou pastu osolíme, opepříme a potřeme jí plochy čekankových puků.
-
2
Každou polovinu čekanky ovineme plátkem šunky a osmahneme na pánvi na másle. Přilijeme víno, vývar, vše dusíme asi 10 minut. Šťávu ochutíme smetanou a hořčicí.
-
3
Pokrm osolíme, opepříme a posypeme na kostičky nakrájenou Mozzarellou.