Musaka se sýrovou náplní
Suroviny
- 1000 g Lilek
- 500 g Hovězí maso mleté
- 100 g Sýr Gouda 45%
- 375 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 6 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
- 3 polévková lžíce Jíška instantní
- 2.8 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 30 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 300.6 mg
- Draslík 1309.8 mg
- Vláknina 20492 mg
- Vitamín A 20492 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, na plátky nakrájené lilky opečeme po obou stranách na části oleje. Necháme okapat na ubrousku.
-
2
Rozehřejeme zbylý olej, opečeme na něm mleté maso, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli, opečeme, osolíme a opepříme.
-
3
Do vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu lilků, osolíme a opepříme. Přidáme vrstvu mletého masa a vrstvu nastrouhaného sýru. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a položíme navrch musaky.
-
4
Mléko svaříme s vývarem, přimícháme jíšku a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, přidáme rozšlehané žloutky, zalijeme musaku a dáme péci asi na 60 minut do trouby.