Musaka se sýrovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Lilek
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 375 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • 3 polévková lžíce Jíška instantní
  • 2.8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 300.6 mg
  • Draslík 1309.8 mg
  • Vláknina 20492 mg
  • Vitamín A 20492 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, na plátky nakrájené lilky opečeme po obou stranách na části oleje. Necháme okapat na ubrousku.

  • 2

    Rozehřejeme zbylý olej, opečeme na něm mleté maso, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli, opečeme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Do vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu lilků, osolíme a opepříme. Přidáme vrstvu mletého masa a vrstvu nastrouhaného sýru. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a položíme navrch musaky.

  • 4

    Mléko svaříme s vývarem, přimícháme jíšku a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, přidáme rozšlehané žloutky, zalijeme musaku a dáme péci asi na 60 minut do trouby.

Komentáře k receptu