Jehněčí ragú s ovčím sýrem
Suroviny
- 600 g Brambory
- 500 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Jehněčí kýta
- 300 g Sýr Feta
- 100 ml Vývar zeleninový
- 150 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Saturejka
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.26 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 30 g
- Sodík 764 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 111.5 mg
- Draslík 1281.8 mg
- Vláknina 16022.2 mg
- Vitamín A 16022.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme je, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Očištěné, nakrájené fazolky vložíme do vařící osolené vody a povaříme 6 minut. Slijeme je, zchladíme a necháme okapat.
-
3
Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostičky a zprudka je opečeme na pekáči na rozehřátém oleji a opepříme. Přimícháme nasekané bylinky a krátce opečeme. Přilijeme vývar, přidáme zakysanou smetanu, rozmícháme a povaříme. Nakonec přidáme brambory, povařené fazolky a na kostičky nakrájený sýr.
-
4
Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě asi 40 minut.