Jehněčí pečeně se zeleninou
Suroviny
- 1000 g Jehněčí kýta
- 500 g Brambory
- 500 g Cuketa
- 500 g Lilek
- 150 ml Jogurt bílý
- 150 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 0.51 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 801 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 51 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 189.9 mg
- Draslík 2167.7 mg
- Vláknina 19272.2 mg
- Vitamín A 19272.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, vetřeme do něj sůl a pepř. Kýtu opečeme na pekáči na rozehřátém oleji.
-
2
Prolisovaný česnek (2 stroužky) smícháme s bílým jogurtem, zakysanou smetanou a protlakem. Polovinou směsi potřeme opečené maso, pod pokličkou pečeme v troubě asi 90 minut.
-
3
Po 30 minutách pečení přidáme k masu oloupané, na plátky nakrájené brambory, očištěné, na plátky rozkrájené cukety, lilky, nasekaný zbylý česnek a bylinky.
-
4
Omytá rajčata pokrájíme na plátky, po 60 minutách pečení je přidáme do pekáče k masu a zelenině.
-
5
Upečené maso a zeleninu vyjmeme, výpek zředíme zbylou jogurtovou směsí, povaříme, ochutíme. Maso naporcujeme a upravíme na talíře se zeleninou.