Jehněčí pečeně se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Jehněčí kýta
  • 500 g Brambory
  • 500 g Cuketa
  • 500 g Lilek
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 0.51 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 801 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 189.9 mg
  • Draslík 2167.7 mg
  • Vláknina 19272.2 mg
  • Vitamín A 19272.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, vetřeme do něj sůl a pepř. Kýtu opečeme na pekáči na rozehřátém oleji.

  • 2

    Prolisovaný česnek (2 stroužky) smícháme s bílým jogurtem, zakysanou smetanou a protlakem. Polovinou směsi potřeme opečené maso, pod pokličkou pečeme v troubě asi 90 minut.

  • 3

    Po 30 minutách pečení přidáme k masu oloupané, na plátky nakrájené brambory, očištěné, na plátky rozkrájené cukety, lilky, nasekaný zbylý česnek a bylinky.

  • 4

    Omytá rajčata pokrájíme na plátky, po 60 minutách pečení je přidáme do pekáče k masu a zelenině.

  • 5

    Upečené maso a zeleninu vyjmeme, výpek zředíme zbylou jogurtovou směsí, povaříme, ochutíme. Maso naporcujeme a upravíme na talíře se zeleninou.

Komentáře k receptu