Rajčatová rýže se zeleninou
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
- 100 g Hrášek
- 100 g Žampiony čerstvé
- 200 ml Rajčatová šťáva
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cuketa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.56 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 3 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 423.1 mg
- Vláknina 8142.3 mg
- Vitamín A 8142.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži nasypeme do hrnce, zalijeme rajčatovou šťávou, zeleninovým vývarem, promícháme a uvaříme do měkka.
-
2
Očištěnou papriku a cuketu nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony rozpůlíme nebo rozčtvrtíme.
-
3
Na velké pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme připravenou zeleninu, hrášek a žampiony. Přimícháme prolisovaný česnek a dusíme 12 - 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Do měkké zeleniny přimícháme rajčatovou rýži, nakonec pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.